Voorgaande edities

Lessen uit het leven met Kathleen Ferrier

Maandagavond 29 januari 2024 
Voor Kathleen Ferrier was het Zincafé in Theater De Tuin te Leusden een thuiswedstrijd met veel kennissen en vrienden in de zaal. Maar haar persoonlijke verhaal ging juist over wat ze buiten Leusden, buiten Nederland en vooral ook buiten Europa meemaakte.

Lees meer »

AI: De mens als toekomstschrijver met Pepijn Kip

Maandagavond 13 november 2023 
Het onderwerp Artificial Intelligence (AI) was een schot in de roos als opening van een nieuw seizoen van het Zincafé. Theater de Tuin was uitverkocht. Spreker Pepijn Kip koos voor een opening met een korte video gemaakt met hulp van AI.

Lees meer »

Op de Vlucht: Het Indrukwekkende Verhaal van Abdulaal Hussein

Maandagavond 25 september 2023 
In het gezellige Zincafé ontmoeten we Abdulaal Hussein, een geboren verteller met een verhaal dat je niet onberoerd laat. Geboren in 1999 in Soedan, deelde hij zijn leven met zijn ouders en maar liefst 21 broers en zussen. Zijn reis begint in een land verscheurd door oorlog en politieke onderdrukking.

Lees meer »

Besturen in een gepolariseerde samenleving

Maandagavond 8 mei 2023 
Drie stoelen stonden er op het podium in theater De Tuin op maandag 8 mei 2023. Het ging die avond over Besturen in een gepolariseerde samenleving. Dat de stoel van Mirjam Sterk leeg bleef, bleek helaas een relatie met het onderwerp te hebben.

Lees meer »